Čokoladni kolač

Kaša kao zdrav doručak ili užina
March 18, 2019
Otvorena „Kuća šljive“
March 18, 2019

Čokoladni kolač

Potrebno je:

  • 4 jaja,
  • 120gr. šećera,
  • 150gr oraha
  • 50gr putera
  • 300 gr. čokolade
  • 20 ml. likera od višnje
  • 80gr. brašna
  • 150gr. seckanih suvih šljiva,

Potrebno za glazuru:

  • 200gr. crne čokolade
  • 2-3 kašike ulja
  • 300gr džema od šljiva.

Priprema:

Samleti orahe u koje ćete dodati suve seckane šljive (Podgorko).. Samleti čokoladu na krupno. Umutiti 4 jaja sa šećerom i dodati ostale sastojke i brašno i blago promešati. Sipati u pleh predhodno obložen papirom za pečenje i peći na temperaturi od 200 stepeni, 30 min. Pred kraj pečenja koru premazati džemom/ filom-termostabilnom masom od suvih šljiva (Podgorko) i ostsviti da se ohladi. Ohlađen kolač premazati glazurom od rastopljene čokolade sa malo ulja. Ovaj kolač možete spremiti i u Termomixu za samo par minuta procedura je sledeća:

  1. U posudi TM samleti orahe 3 sekunde/brzina 8 . Izvaditi u neku činiju.
  2. Na noževe TM staviti leptir dodati jaja i šećer i mutiti 4 min/brzina
  3. Izvaditi leptir i dodati samlevene orahe i sitno seckane suve šljive (Podgorko) i čokoladu. 3. Sve izmešati 30 sek/brzina 4.
  4. Masu sipati u kalup ( prečnika 24 cm) i peći 25 min na 200 C.
  5. Pred ktaj pečenja preliti koru sa termostabilnim filom od suvih šljiva (Podgorko). i ostaviti da se ohladi.
  6. Gladan kolač preliti glazurom od čokolade koju napravite u termomixu na sledeći način
  7. Čokoladu (krupne komade) stavite zajedno sa uljem u posudu i topiti 5 min/temp. 50 C/ brzina 1

Prijatno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *